Huumorityöpaikka

Tasan viisi vuotta sitten astelin Integratalle. Meitä oli kuusi HR-ammattilaista tekemässä HR- konsultointi- ja järjestelmäprojekteja asiakkaille. Ensimmäiset viikot soittelin potentiaalisille asiakkaille, koska projekteja ei suorilta käsin ollut. Oma palkkani piti ansaita. Hommia tehtiin tosissaan, mutta ei liian vakavasti ja huumori oli tärkeä osa päivää. Välitimme toisistamme.
 
Asiakkaamme olivat pääsääntöisesti huipputyyppejä, joiden kanssa työnteko oli mukavaa ja opettavaista – joskus otimme opit vastaan kantapään kautta. Työntekijät olivat tyytyväisiä ja se heijastui myös asiakkaisiin.
 
Integrata kasvoi alkuun noin yhdellä työntekijällä per vuosi. Noin kaksi vuotta sitten ketsuppipullo poksahti, kun rekryhanat aukesivat. Reilu vuosi sitten meitä oli 24. Samaan aikaan otin "hengähdystauon" ja tammikuun alussa palasin vähän yli vuoden tauolta, jonka aikana olin saattanut maailmaan Integrataakin suuremman ihmeen – oman tyttäreni.  
 

Vieläkään ei oteta asioita liian vakavasti

Meitä on täällä tällä hetkellä 41. En ole varma, mikä nuppiluku tulee olemaan ensi kuussa tai saati sitten ensi kesänä. Onko sama Integratan "henki" vielä olemassa? Täytyy sanoa, että mikään ei ole muuttunut, vaikka kaikki on muuttunut. Toimitusjohtajaa voi vieläkin heitellä paperitollolla eikä täällä ole kukaan alkanut liiemmin tärkeilemään. Vaikka kasvamme, ei hommaa ole otettu liian vakavasti. Työntekijät on pidetty tyytyväisinä ja kaikkia kohdellaan tasavertaisesti. Ei ole erikseen johtajia ja managereja, vaan on ainoastaan Integratan tiimi. 
 
Pohdimme juuri lounastauolla, että mitäköhän työnhakijat ajattelevat, kun käyvät läpi koko päivän psykologiset testit ja lopputuloksena pääsevät tänne meidän joukkoon Integrataan, jota voi kutsua ns. huumorityöpaikaksi. Täällä lähes kaiken voi laittaa vitsiksi, tittelin voi valita itse, tehtävistäsi saa osittain itse päättää, esimiehiä ei ole eikä kenellekään tarvitse esittää mitään. Turha tärkeily on riisuttu kokonaan. Työntekijät ovat viihtyneet ja kasvua syntynyt yli 30 % vuodessa.
 

Pitääkö kaiken aina muuttua?

Tällä hetkellä suurin tavoitteeni on vaalia Integratan "henkeä" ja kulttuuria niin, että sama lungi meininki pysyy, vaikka täällä olisi muutaman vuoden päästä 100 henkeä. Olen kuullut sanottavan, että sitten homma muuttuu, kun astutaan isomman korporaation saappaisiin työntekijöitä ollessa lähemmäs sata. Miksi sen pitää muuttua?  Vaatii se tietysti muutakin, kuin hyvän hengen vaalimista. Se vaatii sitä, että pidetään huoli tiimiläisistä, ollaan avoimia ja ettei oteta hommia liian vakavasti.
 
Kasvu vaatii myös meidän oman osaamisemme laajentamista sekä uusia toimintatapoja. Tämä mielenkiintoinen kokonaisuus on nyt osittain minun työpöydälläni. Tavoitteenani on rakentaa meille sopivat työtavat ja mallit. Olemme yhdessä tiimin kanssa tässä jo hyvässä vauhdissa. 
 
Fasilitointi on yltänyt muutakin kuin terminä toimintaamme, vaikka olemme tässä kuitenkin vielä aika noviiseja. Lisäksi emme itsekään vielä täysin ymmärrä, kuinka paljon meillä on eri osaamista. Tämä on mielenkiintoista, koska meille sopivaa tapaa tehdä töitä ei toistaiseksi ole olemassa – ja tavallaan se on aina olemassa. Siksi se antaakin hirveästi mahdollisuuksia monta kertaa epäonnistua ja sen jälkeen onnistua.
 
Mielelläni kuulen, jos sinusta olisi sparrausapua minulle tai minusta sinulle. Ole rohkeasti yhteydessä. Voidaan palaveerata vaikka meidän Lataamossa. Kurkkaa Instagramista tai Facebookista, mistä Lataamossa on kyse...
 

Haluatko kasvamaan kanssamme?

Meillä on tilaa ja tilausta useammalle uudelle hyvälle tyypille vuoden 2018 aikana. Mikäli haluat saada tiedon avautuvista työpaikoista, tilaa urakirje jättämällä tietosi alla olevaan formiin. Ilmoitamme tälle listalle ensimmäisenä uusista uramahdollisuuksista.
 
Laura Huhtiniemi
040 827 0674

Vinkkejä ja viisauksia HR:n hiekkalaatikolta: tilaa Integratan uutiskirje!