Uuden vuoden puhe

Kansalaiset,
 
ohessa vuoden 2017 lukuja:
 
  • Yksi integratalaisista sai lapsen
  • Kaksi integratalaista oli polvileikkauksessa
  • Kaksi integratalaista meni naimisiin
  • Palkkapussilla ajettiin monta tuhatta kilometriä
  • Saimme 13 uutta työkaveria ja yhden vanhan
  • Olimme Suomen 6. paras työpaikka*
 
Yllä olevassa kuvassa puolestaan Instagram-feedimme #bestnine2017 eli kuluneen vuoden aikana eniten tykkäyksiä (yht. 2 429) saaneet yhdeksän kuvaamme.
 
Vuosi 2017 on siis ollut tapahtumarikas. En valitettavasti pysty vertaamaan kulunutta vuotta edellisiin, koska en muista niistä mitään (#ruuhkavuodet). Siksi katsommekin tästä hetkestä mieluummin eteenpäin, kuin taaksepäin.
 
Integrata täyttää alkavana vuonna 2018 kymmenen vuotta. Tämä tarina on kuultu jo monesti, mutta kerrataan vielä: Integrata perustettiin vuonna 2008 voimakkaan v-tutuksen** raunioille keskisuuren kaupungin kaljakuppilassa ja yhdellä ylimääräisellä puhelinsoitolla. Ensin meitä oli kolme. Sitten 13. Nyt 37. Tällä hetkellä etsimme kahta uutta integratalaista.
 
Kuluvana vuonna meidät palkittiin myös Suomen 6. parhaana työpaikkana Great Place to Work® Finlandin Suomen Parhaat Työpaikat 2017 -tutkimuksessa. Ensi vuodeksi meidät on niin ikään jo sertifioitu. Sertifikaatin saa yritys, jonka Trust Index© on vähintään 70 %. Helmikuussa selviävät tutkimustulokset seuraavalle vuodelle.
 
Vaikka edeltävät kappaleet sisältävätkin läjäpäin lukuja, ei meillä yrityksenä ole tiukkoja numeerisia tavoitteita. Meillä on halu pitää huolta omistamme, sekä tiimiläisistä että asiakkaista ja kasvaa sitä kautta. Emme siis johda lukujen kautta, vaan Integrata valmistautuu ensi vuonnakin kasvuun huolehtimalla ihmisistä. Haluamme, että meillä työskentelee onnellisia ihmisiä – integratalaisia. Tutkimustulokset ovat tunnustuksia siitä, että meillä nämä tavoitteet toteutuvat myös ihan oikeasti.
 
Tähän liittyen, taannoin minuun teki vaikutuksen Stanfordin yliopiston myötätunnon ja altruismin tutkimus- ja koulutuskeskuksen tieteellinen johtaja, psykologian tohtori ja onnellisuustutkija Emma Seppälän teesi: "Ei tarvitse olla menestynyt ollakseen onnellinen, mutta onnellisen ihmisen on helpompi menestyä." Mielestäni yrityksen on helpompi menestyä, kun siellä työskentelee onnellisia ihmisiä.
 
Tähän sopisi varmaan nyt sanoa: Kiitos kuluneesta vuodesta sekä onnea ja menestystä myös vuoteen 2018!
 
Ps. Lisää Seppälän ajatuksia onnellisesta (työ)elämästä voit lukea Kauppalehdestä.
 
 
* Sijoituksemme pienten yritysten (20–49 työntekijää) sarjassa Great Place to Work® Finlandin Suomen Parhaat Työpaikat 2017 -tutkimuksessa oli kuudes. 
 
** Alatyylinen, erittäin laajalti levinnyt puhekielen sana, joka viittaa syvään harmitukseen.
 
Riku Heinonen
040 593 0609

Vinkkejä ja viisauksia HR:n hiekkalaatikolta: tilaa Integratan uutiskirje!