IntegrataFest: Tapahtuman hiilijalanjälki

Integrata on hiilineutraali vuoden 2024 aikana. Osana vastuullisuuttamme, huomioimme tapahtumiemme ympäristövaikutukset: laskemme tilaisuuden hiilijalanjäljen, minimoimme jätteiden määrän ja kompensoimme mahdolliset CO₂-päästöt. Mikä oli IntegrataFest-tilaisuuden hiilijalanjälki? Tutustu myös tapahtuman tunnelmaan ja katso video.

IntegrataFest järjestettiin Tampereella 1. syyskuuta 15-vuotisen historiamme kunniaksi. Juhlien jalanjälki on ensimmäinen yksittäisestä tapahtumasta laskettu hiilijalanjälki Integratalla.

Tilaisuuteen osallistui noin 80 kutsuvierasta sekä 140 integratalaista. Tapahtuman hiilijalanjälki oli 2 206 kg CO₂e. Laskennassa huomioitiin jäte, matkustus ja kuljetukset, ruoka ja juoma, energian kulutus sekä majoitus.

Tapahtuman suurimmat päästöt aiheutuivat ihmisten liikkumisesta ja majoituksesta (1 022 kg CO₂e). Pienimmillään päästöt olivat energian osalta (19,6 kg CO₂e).

Tilaisuuden CO₂-päästöt on kompensoitu kokonaisuudessaan.

”Teemme ilmastoviisaita valintoja ja opimme koko ajan.”

Integratalainen vastuullisuuskomiteaan kuuluva Eva Rossi

– Teemme ilmastoviisaita valintoja ja opimme koko ajan. Tapahtuman hiilijalanjälki vastaa käytännössä sitä, että jokainen integratalainen lämmittää sähkösaunan osapuilleen kahdesti. Tai että neljä integratalaista matkustaisi Saksaan ja takaisin. Tästä on resurssiviisaasti hyvä parantaa, kommentoi ja konkretisoi vastuullisuuskomiteaamme kuuluva Eva Rossi.

Tutustu tunnelmaan – katso video