Asenne on 🤘🏻 – Minnan uratarina 

Integratalainen Minna Salmela päätyi palkka-asiantuntijaksi koulunpenkiltä, kuuroutui ja palasi työelämään lähi-ihmisenä, eli esihenkilönä. Mitä tapahtui? Lue Minnan uratarina.

Uratarina – Integratalainen Minna Haikka

Totta se on, päädyin tänne vielä koulussa ollessani. Aloitin urani integratalaisena vailla kokemusta palkanlaskennasta ja yllätys oli pelkästään positiivinen. Opiskelin tradenomiksi TAMKissa ja otin yhteyttä Integrataan. Kysyin, voinko tulla harjoitteluun, vaikka avoimia hakuja tai koulutusohjelmia ei ollutkaan auki.

Kannatti. 

Haastattelussa huumorintajuni meni kai läpi, joten ländäsin tänne oppimaan ja tekemään tulevaisuuden palkanlaskentaa. Opettelussa oma asenne auttaa. 

Aiemmin olen toiminut ratsuttajana ulkomailla. Käytännössä siis ratsastin, koulutin ja kilpailutin esteratsastushevosia työkseni useamman vuoden ajan. Palattuani Suomeen tein opiskelujen ohella töitä asiakaspalvelun parissa, mikä myös antoi koulutukseni ohella hyvän pohjan palkkapalvelutyössä tehtävään asiakaspalveluun.

Työskentelin pelkästään palkka-asiantuntijana vuodesta 2021 vuoteen 2023 asti.

Integratalle tuli vuoden 2023 maaliskuun alussa organisaatiomuutosten myötä esihenkilöt, eli integratalaisittain lähi-ihmiset. Hain tehtävään työkavereideni kannustamana ja suureksi ilokseni tulin valituksi!

Heti huhtikuussa tuli kuitenkin vähän mutkia matkaan, kun kuurouduin sisäkorvatulehduksen myötä. Onneksi lääketiede on kehittynyttä, ja sain toukokuun lopussa keinotekoisen kuuloaistin sisäkorvaistutteiden muodossa.

”Hain lähi-ihmiseksi ja tulin valituksi. Tuli kuitenkin vähän mutkia matkaan, kun kuurouduin sisäkorvatulehduksen myötä. ”

Minnan kuuloaisti palautettiin keinotekoisesti sisäkorvaistutteilla.

Kesä ja syksy menikin sitten uuteen arkeen totutellessa. Rockin kuuntelu on jäänyt vähän vähemmälle, mutta asennettani kuulovamma ei ole onnistunut nujertamaan 🤘🏻

Onneksi kuntoutumiseni on ollut nopeaa ja pystyin palaamaan osa-aikaisesti töihin jo joulukuun alussa. Töihinpaluu sujui todella hyvin ja työaikaakin on saatu nostettua. Välillä tuntuu, kuin en olisi poissa ollutkaan.

Tiimin tukena – ja tukema

Tällä hetkellä palkkapalvelussa meitä lähi-ihmisiä on yhteensä kuusi. On hienoa, että tiimimme koostuu todella erilaisista ihmisistä, joilla on eri vahvuudet ja omat mielipiteet. Mielestäni tämä on todella tärkeää, jotta osaamme ottaa erilaisia näkökulmia huomioon ja varmistaa, että olemme menossa oikeaan suuntaan.

Olen tosi innoissani lähi-ihmisyydestä! Se motivoi, kun pääsen olemaan enemmän ihmisten kanssa tekemisissä ja auttamaan heitä. Ihmisten kanssa työskennellessä yksikään päivä ei ole samanlainen, mikä on samalla haastavaa, mutta ehdottomasti myös tämän työn rikkaus. 

”Ihmisten kanssa työskennellessä yksikään päivä ei ole samanlainen, mikä on samalla haastavaa, mutta ehdottomasti myös tämän työn rikkaus.” 

Lähi-ihmisyys motivoi Minnaa.

Parasta tässä työssä on itsenäinen työskentely, työn joustavuus sekä mahtavat työkaverit! Koen olevani vasta urani alussa, joten opittavaa on edelleen paljon. Työn moniulotteisuus motivoi minua, kuin myös itsensä kehittäminen. Täällä myös tarjotaan hyvin mahdollisuuksia oman osaamisen kehittämiseen.

Integratalaisuus on ennen kaikkea vapautta olla oma itsensä. Sanoisin,että integratalaisuus sopii itsenäisille ja oma-aloitteisille tiimipelaajille,joilla on – tai ei ole – huumorintajua 🤭 

Minnan vinkit tuleville integratalaisille

01

Just be you

Integratalaisuus on vapautta olla oma itsensä.

02

Töissä voi olla myös hauskaa

Huonotkin jutut ovat sallittuja. Joskus jopa toivottuja.

03

Kokemattomuus (tai kuulovamma/vamma) ei ole este

Eikä edes hidaste. Usko itseesi ja hae hommaan!