Toinen Palkkatulokaskoulu päätökseen

Integrata ja Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK järjestivät jälleen syksyn 2022 ja kevään 2023 aikana Palkkatulokaskoulun. Koulutimme alalle kuusi palkkapalveluasiantuntijaa – ja palkkasimme heidät kaikki. Integrata Botti haastatteli kolmea koulun käynyttä oman osaamisen kasvattamisesta.

Mikä sai sinut hakemaan Palkkatulokaskouluun

– Kiinnostus palkanlaskentaa kohtaan sekä helppous alanvaihtoon. Olin kuullut Integratan olevan the best työnantaja ever ja myöskään siksi en pystynyt ohittamaan tätä herkullista vaihtoehtoa, vastaa Emmi Kauppinen.

– Ajatus alanvaihdosta oli käynyt mielessä jo pitkään. Halusin kehittää itseäni ja oppia uutta. Kuulin Palkkatulokaskoulusta tutulta ja otin selvää; oppisi uuden ammatin sekä saisi mahdollisesti samalla myös uuden työpaikan! Ja Integrata yrityksenä, vau, niin paras, että voiko olla edes totta, että tällaisia paikkoja löytyy, iloitsee Sivi Haapanen.

– Alanvaihto oli käynyt mielessä. En vaan ollut vielä täysin varma mitä se tulisi olemaan. Ystäväni suositteli hakemaan, kun kyselin, miten hänen alanvaihtonsa palkkahallintoon onnistui. Huomasin kiinnostuneeni, kun hän kertoi alan arjesta. Katsoessani Integratan nettisivuja, sytyin vielä enemmän asialle, summaa hakupäätöstään Tarja Friman.

Millaisia tuntoja tulokaskoulun alussa❓

– Jännitti! Opinko oman tutun ja turvallisen alan jälkeen uuden ammatin, ja vieläpä nopealla tahdilla. Jännitin myös (turhaan), vaikuttaisiko lukihäiriöni uuden omaksumiseen tai muiden mukana pysymiseen. Olin myös malttamaton (”milloin oikein aletaan laskea niitä palkkoja?!”) ja uuden oppimiseen intoa täynnä, muistelee Emmi.

– Odotin innolla koulun alkua, mutta jännittynein fiiliksin. Kaikenlaisia ajatuksia kävin läpi. Integratalta tuli kuitenkin ihania viestejä ennen tulokaskoulun alkua; että odottavat jo meidän tuloa innolla. Viestit tuntuivat hyvällä tavalla poikkeavilta ja lämpimiltä (mm. emojien käytön ansiosta ✨ ❤️‍ ), minkä vuoksi tunne oli todella tervetullut ja arvostettu. Yrityskuva vaan vahvistui entisestään; täällä tosissaan tehdään asiat tosissaan, mutta ei vakavissaan, nauraa Sivi.

– Olin aluksi todella jännittynyt ja jokseenkin jopa peloissani, mihin olin oikein ryhtymässä. Kaikki jännitys jäi taakse, kun tulin ensimmäistä kertaa toimistolle tapaamaan kaikki muutkin tulokkaat. Myös koko työryhmä oli helposti lähestyttävä. Oli toki hankalia ja tunteita täynnä olevia päiviä, mutta myös onnistumisia tasapainottamaan tiukkaa oppimisaikataulua. Yllättäen sitä sitten huomasi, että osaa, Tarja tunnelmoi.

Millaista tulokasarki tosissaan on

– Kuten Tarja tuossa edellä jo mainitsi, iso tunteiden vuoristorata – ja se on normaalia. Huomasin, kuinka tärkeää on antaa aivojen ja mielen sulatella uutta rauhassa. Viikonloppuisin ei kannattanut päntätä kouluasioita. Kannatti myös antaa epäonnistumisen kiukuttaa. Oli tärkeää sanoa harmitus ääneen, jotta tiimi osasi auttaa sen ja solmujen yli, Emmi analysoi.

– Kyllä, usein palaverit muiden palkkatulokkaiden kanssa alkoivat itkulla, mutta päättyivät nauruun – täydellinen terapiahetki siis! Ne olivat niitä tärkeimpiä hetkiä uuden oppimisen lisäksi, Sivi komppaa ja kiittelee.

– Onhan se tulokasarki kiireistä. Paljon asiaa lyhyessä ajassa. Aluksi kaikki tulee ryminällä, mutta kun saa juonesta kiinni, niin tahti tuntuu toimivalta. Palkkatulokkaana pitää olla valmis ottamaan vastaan asiaa, josta ei ole mitään tietoa, pohtii Tarja tunnelmia.

Mitä olette saaneet koulutuksesta❓

– Olen saanut uuden ammatin. Ja läjän uusia ystäviä. Olen saanut nauraa vedet silmissä. Olen saanut olla oma itseni. Ja olenpa myös todennut, ettei koskaan ole liian myöhäistä opiskella uutta ammattia – niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin, Emmi naurahtaa.

– Miten paljon voikaan oppia uutta puolen vuoden aikana! Olen tavannut valtavasti upeita ihmisiä ja saanut uusia ystäviä. Lisäksi sain vakituisen työpaikan Integratalta, Sivi summaa.

– SAMA, sanoo Tarja ja korostaa huutokirjaimia.

Palkkatulokaskoulu paketissa

Kauden 2022–2023 Palkkatulokaskoulu on nyt paketissa. Kaikki kuusi palkkatulokasta palkattiin vakituisilla työsopimuksilla integratalaisiksi palkkapalveluasiantuntijoiksi 1.6. alkaen.

”Kaikki kuusi palkkatulokasta palkattiin vakituisilla työsopimuksilla integratalaisiksi palkkapalveluasiantuntijoiksi.”

Palkkatulokaskoulu 2022–2023

Palkkatulokaskoulun kautta Integrata toteuttaa osaltaan yhteiskuntavastuuta kouluttamalla osaajia alalle. Koulutus lisää myös monimuotoisuutta, kun motivoituneita ihmisiä erilaisista taustoista tulee osaksi työyhteisöä. Aiemman, vuonna 2021 järjestetyn Palkkatulokaskoulun tuloksiin voit tutustua mm. Planet Companyn vastuullisuuspalvelussa.

Palkkatulokaskoulu on tarkoitettu modernista palkkahallinnon asiantuntijatyöstä kiinnostuneille. Työssä yhdistyvät lainsäädäntö- ja TES-osaaminen, sovellusosaaminen sekä asiakaspalvelutaidot, kuin myös huomisen HR. Aiempaa palkkahallinto-osaamista työstä ei tarvita. Tärkeintä on aika ja into oppia uusi ammatti modernin palkanlaskennan parissa.

Mikäli mielit saada syksyllä tietoosi tulevia koulutuksiamme tai avoimia työpaikkoja, tilaa ohesta Integratan Uraepistola!

Tilaa Uraepistola

Tilaamalla Integratan Uraepistolan, saat HR- ja palkkahallintoalan hauskimmat työpaikat tai koulutukset suoraan sähköpostiisi – ennen muita!