Ihmiset toteuttavat strategian

Integratalle jälleen Future Workplaces –sertifikaatti. Serti ansaitaan, kun työpaikan yrityskulttuuria on johdettu poikkeuksellisen hyvällä työntekijäymmärryksellä. Mikä on Integratan eNPS?

Future Workplaces -sertifikaatti ei perustu työpaikan ulkopuolisten tahojen, tai johdon, ennalta määrittämään malliin työhyvinvoinnista, motivaatiosta tai hyvästä työpaikasta. Sen sijaan, sertifikaatti on mahdollista ansaita, kun oman työpaikan yrityskulttuuria on johdettu poikkeuksellisen hyvällä työntekijäymmärryksellä.

Työntekijäymmärrys tekemisen tukijalkana

Koska haluamme mieluummin toteuttaa strategiaamme, kuin syöttää sitä kulttuurille (tai muillekaan aamupalaksi 🙃), olemme päättäneet panostaa ajantasaisen työntekijäymmärryksen kartuttamiseen ja myönteisen työntekijäkokemuksen vahvistamiseen.

Ymmärrämme, että strategiasta totta tekevät ihmiset.

Ihmisten kuulemista tehdään Integratalla monella korvalla: lähi-ihmiset ovat lähellä ihmisiä, oma koutsimme antaa aikaa erityisesti kuulluksi tulemiseen sitä kaipaaville. Lisäksi kysymme fiilikset pulssikyselyllä kuukausittain (tämä kysely ei ole anonyymi ja kyllä, luemme vastaukset ja reagoimme niihin).

Myös henkilöstöjohtaja on osa yrityksen johtoryhmää ja johto muutenkin pyrkii ahertamaan arjessa sen verran arkisesti, että muiden työkavereiden lisäksi heitäkin uskaltaa lähestyä.

Kaksi kertaa vuodessa kysymme Eezy Siqnin Siqni-kyselyn avulla, mitkä asiat integratalaisille ihmisille ovat oman työhyvinvoinnin ja -motivaation kannalta niitä kaikkein merkityksellisimpiä, ja mitä näille asioille arjessa kuuluu. Vastauksen saimme tällä kertaa 96 %:lta integratalaisia.

Kannattavaa kasvua – humaanisti

Jos ei muille, niin ainakin henkilöstöjohtajalle Siqni-tulosten saaminen on aina yhtä jännittävää. Vuosi sitten jännitin, miten tuore lähi-ihmisrakenteemme näkyy Siqni-tuloksissa. Tällä kertaa kevään kyselyn pohjalla oli paitsi vuoden verran kokemusta uudella organisaatiorakenteella, myös tuoreeltaan päivitetty strategia.

Lanseerasimme ja otimme samantien yhdessä mutusteltavaksi uuden strategiamme koko firman kevään kickoffissa huhtikuussa. Ihmis- ja bisnesuskomme mukaisesti integratalaista arvoasetelmaa ja tekemisen tarkoitusta kuljetettiin läpileikkaavasti mukana niin strategian valmistelussa kuin lopputuotoksessakin.

Yhteisen suunnan kirkastumisesta syntyi kuplivaa keskustelua ja yhteistä innostusta niin matkan aikana kuin lopputuleman äärelläkin – joo, me todella ollaan henkilöstö- ja palkkahallinnon älytalo! Strategioita tietysti tulee ja menee. Integratalla pärjättiin pitkään ilmankin, mutta tällä kertaa jännittävää oli se, että aiempien vastuullisuus-, asiakas- ja henkilöstökokemustavoitteiden lisäksi tällä strategiakaudella on luvassa rutiinin lisäksi rohkeutta.

Tällä strategiakaudella

01

Älytalo vahvistuu

Haluamme olla entistäkin vahvempi teknologinen edelläkävijä.

02

Kasvamme järkevästi

Panostamme kasvun lisäksi kannattavuuteen.

03

Olemme rohkeita

Etsimme rohkeasti uusia kasvumarkkinoita ja asiakasratkaisuja.

Humaanista HR-osaamisestaan tunnettu Integrata puhuu nyt siis rohkeasti myös sellaisista ”koviksi” mielletyistä teemoista kuin kannattavuus.

Miten tämä heijastui tuoreisiin Siqni-tuloksiin?

Työn mielekkyys ja joustavuus tärkeitä

Vuodesta toiseen integratalaisille merkityksellisten tekijöiden listan kärkipäässä ovat omiin työhön ja työympäristöön liittyviin vaikutusmahdollisuuksiin kytkeytyvät muuttujat: vapaus tehdä töitä ajasta ja paikasta riippumatta (toteuma 93/100) sekä työn ja vapaa-ajan tasapaino (toteuma 82/100).

Integratalaiset arvostavat myös mielekkäitä hommia mielekkäässä porukassa: merkityksellisten asioiden TOP 10 -listalle pääsivät jälleen myös mielekkäät työtehtävät (82/100), ammattitaitoiset kollegat (85/100) ja työympäristö, jossa voi olla oma itsensä (93/100). Työn jousto ja porukka ympärillä ovatkin meille kestokilpailuvaltti talenttimarkkinassa.

Merkityksellisten asioiden TOP 10 -listalle pääsivät jälleen mielekkäät työtehtävät, ammattitaitoiset kollegat ja työympäristö, jossa voi olla oma itsensä.

Mielekkäitä hommia mielekkäässä porukassa.

Avoimista palautteista oli ilahduttavaa lukea myös se, kuinka integratalaiset arvostavat automaatiopanostuksia ja arkea koko ajan helpottavaa teknologiakehitystä – työ tuntuu mielekkäältä, kun turha manuaalinen tai toisteinen työ karsitaan pois.

Strategiamme kantava voima on integratalaisten osaaminen. Kasvuyrityksessä teknologiaintensiivisessä bisneksessä toimiminen vaatii näin tekoälyn nousukaudella ehkä entistäkin enemmän panostuksia oppivaan organisaatioon: oppimista tukeviin rakenteisiin ja käytäntöihin, tiimi- ja yksilötason tavoitteiden kirkkauteen ja kehittymisen tukeen.

Tämän(kin) vuoksi tuntuu tärkeältä, että integratalaiset pitävät tärkeinä työfiiliksen lähteinään mahdollisuutta käyttää päivittäin omaa osaamistaan (83/100) ja omia kiinnostuksia vastaavia kehitysmahdollisuuksia (73/100). Etenkin jälkimmäisen toteuma-arvossa on yhä parannettavaa, minkä vuoksi olenkin erityisen iloinen siitä, että yhtenä valittuna strategiamme kärkenä on ”Osaavimmat osaajat” – Integratalla on yhteinen tahto ja valittu fokus panostaa nimenomaan tähän.

Vaalimme vahvuuksia, panostamme parantamiseen

Integratalaisten halu suositella Integrataa työpaikkana (eNPS) pysyi kasvuvauhdin keskelläkin erinomaisella tasolla, itse asiassa nousikin viime syksystä 49 ⭢ 56, kuten myös kokonaistyytyväisyys 81 ⭢ 83. Tunnustuksena mallikkaasta työntekijäkokemuksen johtamisesta The Siqnificant Company myönsi meille neljättä vuotta peräkkäin Future Workplaces -sertifioinnin, mistä olemme vilpittömän ylpeitä ja onnellisia.

Yhtä vilpittömästi tunnustamme myös, ettei tämäkään yhteisö ole valmis. Paitsi että vaalimme verrattomia vahvuuksiamme (tasapaino, vapaus, vaikutusmahdollisuudet sekä omanlaisensa osaavat työkaverit), teemme topakasti töitä pulmien parantamiseksi (kehityspolut, palkka-avoimuus ja kokemus palkitsemisen oikeudenmukaisuudesta).

Paitsi että vaalimme verrattomia vahvuuksiamme (tasapaino, vapaus, vaikutusmahdollisuudet sekä omanlaisensa osaavat työkaverit), teemme topakasti töitä pulmien parantamiseksi (kehityspolut, palkka-avoimuus ja kokemus palkitsemisen oikeudenmukaisuudesta).

Integratan eNPS vuoden 2024 henkilöstökyselyssä oli 56.

Palkka-avoimuuden vahvistamiseksi ehdimme jo päivittää ja jakaa tuoreeltaan omat palkkahaarukkamme (Oikeudenmukainen palkka ja luontoisedut merkityksellisten asioiden listalla sijalla 4). Tämä, kuten kesäkuun alussa tulossa oleva työsuhde-etujen muistutteluinfokaan eivät ehtineet korruptoimaan Siqni-tuloksia (😉), joten palkitsemisen kokonaisuuden avoimuuteen ja tasa-arvoisuuteen liittyen saimme aiheellisesti kehittämistoiveita ja -ideoita, jotka kuuntelemme tarkalla korvalla.

Lisäksi jokainen tiimi (tai solu) sukeltaa omien tulostensa analysointiin ja kehityssuunnitelmiin, ja kannustamme ihmisiä lämpimästi hyödyntämään omaa merkityksellisten tekijöiden listaansa myös 1to1-tasolla oman lähi-ihmisen kanssa.

Eli työ jatkuu taas hitusen viisaampana tuoreen ymmärryksen myötä. Mutta arvatkaapa mitä? Monta vuotta palautteissa pintautuneet roolien ja päätöksenteon epäselvyyksiin ja viestinnän solmuisuuteen liittyvät kommentit olivat vähentyneet murto-osaan aiemmasta!

Yhteisellä kehitystyöllä yhteisen ymmärryksen pohjalta taitaa olla ihan oikeasti vaikutusta ❤️

Kaipaat sparria tai muuten vaan ajatustenvaihtoa?

Linkity linkkarissa tai kysy kahville.