Integrata – kuva palkkapussista

Palkanlaskennan automaatio ja helpompi HR

Kun Framery käyttöönotti Sympan sekä palkkajärjestelmäksi Mepco HRM:n, luotiin pitävä pohja palkanlaskennan automaatiolle. Framery futureprooffaa palkkahallintoa. Tulevaisuudessa täysi automaatiotaso ei ole utopiaa.

Palvelumme pähkinänkuoressa

Asiakkaan tarve
  • Kasvun myötä modernin palkkahallinnon ja harmittoman HR:n tarve kasvoi.
  • Vahva halu kehittää palkanlaskennan automaatiota nosti päätään.
  • Miten minimoida manuaalityö? Eroon Exceleistä?
Ratkaisu
  • Sympa ja Mepco HRM: Yrityskohtaisesti muotoillut henkilöstö- ja palkkahallinnon järjestelmäratkaisut.
  • Palkanlaskenta ja palkanlaskennan automaatiota asteittain käyttöön.
  • Robotit taklaamaan toisteista työtä.
Tulokset
  • Arjen tärkeä toiminto tehostui. Automaatiosta auvo.
  • Tavoite kirjata tiedot vain yhteen järjestelmään toteutui.
  • Säästöä samalla pääluvulla: HR:n työaika ja tarmo liiketoimintojen tukemiseen.
  • Esihenkilöillä data yhdellä luukulla.

Pitävä pohja palkanlaskennan automaatiolle

Framery ottaa onnellisuuden vakavasti. Tämän voidaan ajatella toteutuvan myös yli 300 työntekijän HR:n ja palkanlaskennan parissa. Älykkäitä äänieristettyjä työtiloja valmistava Framery on pitänyt palkat ja henkilöstöhallinnon hyppysissään. Kasvun keskellä Integratan asiantuntijoiden apu palkanlaskennan perusprosessien kehittämisessä ja automatisoinnissa sekä helppo HR-järjestelmä ovat muuttaneet etenkin yrityksen palkkapalveluarjen:

– Ennen Excelissä saattoi vilistä satoja rivejä. Kasvun myötä kaikki manuaalityö kannatti minimoida, taustoittaa Frameryn Payroll Controller Joonas Alamettälä.

 – Nyt Mepcon ja Sympan liittymien avulla palkkapalveluun liittyvä tieto kulkee automaattisesti HR:n ja palkanlaskennan välillä. Työsuhdetietoja, lomia ja poissaoloja ei enää tehdä käsityönä. Manuaalityö palkkavarausten muodostamisessa on poissa.

Palkkahallinnon automaatio sekä Mepco muotoiltiin palvelemaan modernin palkanlaskennan tarpeita.

– Integratan kanssa on myös lisätty palkanlaskennan perusprosessien automaatiotasoa: rakennettu liittymiä, käyttöönotettu ajastuksia, kehitetty bonusvarauksia, kirjanpitoliittymiä ja tarkistusraportteja, Alamettälä taustoittaa.

Automaatio Frameryn palkanlaskennassa vapauttaa aikaa.

– Sparrailemme paljon. Integratan asiantuntijat ovat olleet apuna kehitystyössä. Kun minulla on idea, Integrata keksii keinot toteutukseen, Alamettälä kiittelee.

”Sparrailemme paljon. Integratan asiantuntijat ovat olleet apuna kehitystyössä. Kun minulla on idea, Integrata keksii keinot toteutukseen.”

Joonas Alamettälä

Payroll Controller, Framery

Huomisen henkilöstöhallintoa

Yhteistyö Integratan kanssa on inspiroinut myös toimialan tulevaisuudennäkymien tarkasteluun uudessa valossa. Alamettälä ei pidä mahdottomana, että tulevaisuudessa voitaisiin tavoitella jopa 100 % automaatiotasoa palkkapalvelussa.  

–  Näen, että 10 vuoden päästä ei enää nykyisellään lasketa palkkoja. Kun starttaa pienistä kokonaisuuksista, voi pikkuhiljaa siirtyä automatisoimaan isompia. Näin tulee ottaneeksi etumatkaa.

Frameryläiset tekevät huomisen henkilöstöhallintoa jo tänään.

– Yhteistyö frameryläisten kanssa toimii hyvin, kun koko palkka- ja HR-järjestelmäkokonaisuus on Integratan hoteissa, summaa myös integratalainen Sympa-projektien ja konsultoinnin parissa työskentelevä Mari Kuusela.

Saumattomuus Sympaan on olennaista etenkin suhteessa palkkapalveluun: työsuhdetiedot, lomat ja poissaolot liikkuvat liittymillä ja poissaolojen palkallisuuksien aikarajojen tulkkaus toimii Mepcon päässä. Kiitosta saavat myös Mepcoon muotoillut monipuoliset pääkäyttäjäominaisuudet sekä hakujen helppous ja raportoinnin rivakkuus. Ja tietenkin toteutetut sekä tulevaisuudessa siintävät automaatiot.

”10 vuoden päästä ei enää nykyisellään lasketa palkkoja. Aloita automaatio pienistä kokonaisuuksista ja siirry kohti isompia. Näin tulet ottaneeksi etumatkaa.”

Joonas Alamettälä

Payroll Controller, Framery

Kun robotit on valjastettu automaatioajoihin sekä tarkastamaan palkka-aineistoja, virheet eivät enää eksy palkanlaskentaan. Pienimmillään palkanlaskennan perusautomatisointi parantaa työpäiväkokemusta ja muuttaa palkanlaskijan työnkuvaa talon sisällä kohti palveluasiantuntijuutta:

– Työntekijä voi suoraan olla yhteydessä palkka-asioissa palvelevaan palkanlaskijaan, kun jokin askarruttaa. Kysymyksiä ei tarvitse kierrättää esihenkilön tai HR:n kautta, Alamettälä avaa.

Automaatiolla sujuvoitetaan arkea ja säästetään aikaa, mutta merkitystä syntyy myös matalan kynnyksen mahdollisuudesta kysyä. Huomisen HR:n suunnittelu alkaakin aina asiakaskohtaisesti määrittelyistä kysymyksistä.

Joonas Alamettälällä on mindset muutoksiin ja kehitysorientoituneena hän havittelee ihan tosissaan lähes täyttä automaatiotasoa palkkahallintoon. Nyt kun HR- ja palkkatietojen manuaalinen siirto ja säilytys ovat historiaa, on helppo tapailla tulevaa:

– Seuraavaksi haaveilen sovelluspohjaisesta ratkaisusta, joka helpottaa työntekijän omaa poissaoloilmoitusta, Alamettälä miettii.

Ja tokihan meillä on ratkaisu valmiina: Integratan HumHum HR -sovellus auttaa tässä.

Tavoitteista totta

Frameryllä moni asia älykkään henkilöstö- ja palkkahallinnon sekä automaation osalta on kuitenkin jo konkretisoitunut yhteistyön myötä.

Yrityksen tarpeisiin muotoillut palvelut muuttivat palkanlaskennassa pyöritetyn Excel-jumpan automaatiomaratoniksi, jossa tärkeintä on matkan varrella luoda myös merkitystä.

Framery ottaa onnellisuuden vakavasti. Ja integratalaiset auttavat siinä.

Frameryläisten vinkit palkanlaskennan automaatioon

01

Pienin askelin

Aloita pienten asioiden automatisoinnista. Quick fixit eivät koskaan toimi.

02

Älä tee omin päin

Valitse ratkaisukeskeinen kumppani. Integratan järjestelmäasiantuntijat kuuntelevat kehitysehdotukset ja kokemuksesta löytyy ratkaisu.

03

Ota automaatio ja tekoäly työsi tueksi

Automatisoi rohkeasti oma työsi ja muuta sen kärki asiakaspalvelukohtaamisiksi henkilöstön kanssa.

Liity kuppikuntaan – tilaa uutiskirje

Integrata – Asiakastarina Hartela

Parannus palkkoihin ja teknologioihin

Hartela haki henkilöstöhallintoon helpotusta ja valitsi Integratan. Parannus palkkoihin teknologian päivityksellä ja automaatioilla.

Raute Oyj – asiakastarina. Työaika toimivaksi tulevaisuuden teknologioilla.

Neptonilla työaika toimivaksi

Toisteinen työ ja paperien pyörittely heivattiin historiaan ja tilalle taivutettiin tulevaisuuden työaikateknologia – Nepton. Lue Rauten asiakastarina!

Integrata – Acubiz

Tiedolla johtaminen ja työntekijäkokemus

Pirkanmaan Voimia halusi luoda pitävän pohjan tiedolla johtamiselle. Analytiikka ja järkevät järjestelmät – Mepco Pro, Quinyx ja M2 – mahdollistavat tiedolla johtamisen.