Automaatiosta apua – leppoisasti lomille

Kuvittele, jos henkilöstö- ja palkkaprosessit pyörisivät kuin itsestään ja voisit välttää ennen lomaa hoidettavat rästihommat, sysätä sivuun stressaavat sähköpostit ja taklata takkuavan tiedonsiirron työpöydältäsi. Harvemmin hanskoja voi ihan suorilta tiputtaa lomalle lähtiessä, mutta automaatioiden avulla käsityötä karsiutuu ja lomastressi kevenee.

Lomat lähenevät ja kiirettä pitelee? Monet HR- ja palkka-asiantuntijat kamppailevat manuaalisten tehtävien, tietojen tarkistamisen ja tiedonsiirron kanssa, mikä voi aiheuttaa ylimääräistä stressiä ja virheitä – etenkin, kun on kiire saada maailma valmiiksi ennen lomia.

Tämän päivän teknologioilla kyetään keventämään tätä taakkaa merkittävästi. Automaatiolla ja älykkäillä järjestelmillä varmistetaan, että hommat hoituvat saumattomasti ja lomille voi lähteä luottavaisin mielin.

Automaatio auttaa arjessa

Henkilöstö- ja palkkahallinnon toimintojen automaatio vapauttaa asiantuntijoiden aikaa, vähentää virhemarginaalia ja parantaa tietojen hallintaa. Tulevaisuuden teknologiat mahdollistavat manuaalisen työn minimoinnin ja arki helpottuu huomattavasti. Automaatio karsii monen monta mailia ja vähentää leikkaa-liimaa-leikkiä tehden arjesta sujuvampaa.

Järkevät järjestelmät ja teknologiaohjautuva palkanlaskenta

HR- ja palkkahallinnon prosesseja voidaan parantaa palveluilla, järkevillä järjestelmillä, integraatioilla ja automaatiolla. Automaation avulla palkat lasketaan ennalta määriteltyjen sääntöjen ja laskentakaavojen perusteella. Se ottaa automaattisesti huomioon työtunnit, lomat, poissaolot ja erilaiset palkkatyypit. Palkkatiedot päivittyvät automaattisesti myös pilvipalveluun, mikä varmistaa tietojen reaaliaikaisuuden ja saumattoman käytettävyyden.

“Mepcon ja Sympan liittymien avulla palkkapalveluun liittyvä tieto kulkee automaattisesti HR:n ja palkanlaskennan välillä. Työsuhdetietoja, lomia ja poissaoloja ei enää tehdä käsityönä. Manuaalityö palkkavarausten muodostamisessa on poissa.”

Joonas Alamettälä, Payroll Controller, Framery

Myös analytiikka hyödyntää automaatiota, joten tiedonsiirto ja tietojen hallinta sujuvat sulavasti. Aikaa jää enemmän analyyseille ja arjen aherrukselle.

Älykäs teknologia taskuun tai työpöydälle

Älykkäät teknologiat ja HR-data tuovat tehokkuutta ja tarkkuutta henkilöstö- ja palkkahallintoon, käytitpä sitten mobiililaitetta tai tietokonetta. Integratan helppokäyttöinen HumHum HR -sovellus tarjoaa tietoturvallisen palkanmaksun sekä teknologian tukea henkilöstö- ja palkkahallintoon.

HumHum HR on integroitavissa Mepco HRM:ään sekä Sympaan. Integraatiot myös muihin HR-järjestelmiin on mahdollisia toteuttaa. Parempia työpäiväkokemuksia koko henkilöstölle!

”Arki helpottui huomattavasti. Palkka-asiantuntijoiltamme on selkeästi vapautunut aikaa tehdä asiantuntijatyötä automaation ja toimivien teknologioiden myötä. Virhemarginaali on minimissä. Myös HR-työ helpottui.”

Sanna Vilhonen, henkilöstöpäällikkö, Hartela

Miten hyödyntää automaatiota?

01

Palkat pyörimään

Automatisoitu palkanlaskenta varmistaa, että palkat maksetaan ajallaan ja oikein. Automaatio käsittelee kätevästi työtunnit, lomat, poissaolot ja erilaiset palkkatyypit.

02

Helpompi HR

Integraatiot eri järjestelmien välillä varmistavat, että tiedot ovat aina ajan tasalla ja synkronoituja. Automatisoidut allekirjoitukset nopeuttavat prosesseja.

03

Tehokas työajanseuranta

Järjestelmä voi automaattisesti tallentaa työntekijöiden työtunnit, lomat ja poissaolot eri lähteistä, kuten biometrisistä laitteista tai online-työaikaseurantajärjestelmistä.

04

Analytiikka apuna

Parempi päätöksenteko perustuen ajantasaiseen dataan. Säännölliset ja ad hoc -raportit, kuten kuukausittaiset palkkaraportit, veroraportit, työaikaraportit ja henkilöstöanalyysit onnistuvat automaattisesti.

Palaa lomalta huolettoman HR:n pariin

Lomilta palataan usein stressaavan tehtäväkasan ja käsittelemättömien asioiden äärelle.

Automaation ansiosta tärkeät prosessit, kuten palkanlaskenta ja HR-tiedonhallinta, on varmistettu sujuneen moitteettomasti poissaolon aikana. Raportit ovat valmiina ja ajan tasalla, eikä tiedonsiirtoon tai virheiden korjaamiseen tarvitse käyttää aikaa.

Kun jähmeät järjestelmät ja tahmeat tavat jäävät taakse, asiantuntijat voivat keskittyä strategisiin ja lisäarvoa tuottaviin tehtäviin. Automaatio takaa sen, että arkistoja ei tarvitse koluta tai kysellä perään, sillä kaikki tiedot ovat helposti saatavilla ja hallittavissa.

Vähemmän stressiä, enemmän aikaa ja parempia tuloksia – näin automaatio parantaa työelämää ja mahdollistaa leppoisamman paluun arkeen.

Toiminta on nyt sujuvaa. Paperiset lomakkeet ovat pitkälti poissa pöydiltä. Yhteistyö Integratan kanssa on tulevaisuuteen katsovaa. Palkkapalvelun laatu on erinomaista.

Nelli Tyrkkö, HR-päällikkö, työsuhdepalvelut ja työhyvinvointi, Alko

Mietityttääkö, kuinka automaatiot ja integraatiot onnistuvat olemassa oleviin järjestelmiin tai millaista ponnistusta muutokset vaativat? Integratalaiset asiantuntijat auttavat – ota yhteyttä!